Tror ikke på åbenbaringer, men det skete alligevel!
Lad mig for god ordens skyld præsentere mig selv. Er ny blogger på GrejGuiden og hermed forhåbentlig afsætter af nogle input til glæde for de interesserede læsere.
Jeg er ved at runde de 50 år, men det skal ikke holde mig tilbage fra fortsat at udfordre og opleve. Jeg er i dag primært trailløber, men dyrker generelt al den udendørs motion jeg kan komme til. Jeg er dansk, fra Rudkøbing, men har boet på Færøerne de seneste 21 år. Mit trail hjemme på Færøerne er nok den allerbedste legeplads man kan ønske sig.
Idræt hele livet.
Sport har alle dage været mit et og alt, og jeg har gennem tiden haft det held at jeg har kunnet kombinere min sport med mit arbejde. Var 17 år i Forsvaret, bl.a. med ansvar for den fysiske vedligeholdelse og udvikling af mine kollegaer, og dermed også selv meget fysisk aktiv. Forhindringsbanen var mit alter!
Min tid i forsvaret sluttede i 2001, hvor jeg begyndte at arbejde offshore i Afrika. Og det er nok her historien ligesom tager sin begyndelse!!
Et træningsliv offshore.
Af flere grunde, mest formvedligeholdelseshensigtsmæssige, blev løb en mere fast del af min træning (gamle fodboldspillere hader jo at løbe). Løb, ja træning generelt, har logistiske udfordringer når man arbejder ombord på et skib eller borerig og er væk på en rotation som normalt hedder 4 uger ude/4 uger hjemme. Det vil sige rejsetid går jo fra hjemmeperioden, så rundt regnet er jeg ca. 200 dage væk og 165 dage hjemme.
Hvordan får jeg så lige det regnestykke til at gå op mht træningen, når jeg både vil løbe marathon og trailløb.
Svaret er nok, at det må jeg bare få til at virke.
Skibet jeg arbejder ombord har et motionsrum med de mest nødvendige redskaber, hvor det primære selvfølgelig er løbebåndet.
Kan man komme til at elske et løbebånd?? Det har jeg svært ved at tro, men når nu man ikke kan træne ude i naturen mere end halvdelen af året, så må man acceptere at kan man ikke få den man elsker må man elske den man kan få. OG det forsøger jeg så. Nøj hvor er der trampet mange km i mit lille svedige varme indelukke på det bånd, gyngende fra side til side sammen med skibet.
Man kan hvad man vil.
Det har så til dato ført mig igennem 7 marathons, hvoraf det ene er i kombinationen Polar Bear Challenge i Grønland i oktober 2014, og 1 Ultratrail, senest Fyr til Fyr 11 april 2015.
Mine træningsforberedelser vil jeg kalde strukturerede ustrukturerede da jeg endnu ikke har fundet frem til et program at følge, noget de allerfleste ellers holder fast i frem mod større mål. Jeg har simpelthen for ustabile rammer til at følge et program. Med et livslangt erfaringsgrundlag, og flere idrætskurser, bl.a. Idrætsinstruktør ved Forsvaret, har jeg evnet at holde en positiv fremgang over årene og ikke haft skader at slås med.
Her er det åbenbaringen må fremhæves! Tilbage på mit “elskede” løbebånd igen, og i fuld gang med træningen frem mod næste marathon, Torshavn Marathon d.13 Juni. Jeg løber mine ture, forsøger at tilrettelægge og afvikle på bedste “ustrukturerede” måde og doserer efter bedste evne. Forleden morgen opfandt jeg endnu en variation af LSD, bakketræning og temposkift. Da den times løb var tilvejs ende, tænkte jeg for aller første gang, Hvad skete der lige der….
Endnu et træningspas…
Jeg havde gennemført 60 min rimelig hård træning, men variationen havde gjort oplevelsen af denne time kortere, og jeg havde en følelse af at det faktisk havde været nærmest sjovt at træne i dag. Den følelse må gerne komme til mig mindst en gang mere i mit aktive liv som trailtramper på løbebåndet.
Fremover.
Til afslutning vil jeg håbe at denne korte intro til mit træningsunivers har fanget din nysgerrighed. Jeg vil i fremtiden fortælle lidt mere om min indgang til det at træne offshore og hjemme på fjeldet.
Mange af mine arbejdsrejser har bragt mig rundt i verden, og har bl.a. løbet rundt i Namibia, Batam Indonesien, Singapore og Dubai, for at nævne nogle steder.
Jeg går meget op i at teste alt muligt grej af, og er åben i sindet uden at lade det ene eller det andet grejvalg blive en religion. Jeg løber ikke mere i de såkaldte konventinelle skumsko med støtte og 12-16 mm drop, i dag er det mere minimalistisk (har et hav af forskellige sko). Jeg læser også mange bøger om træning og løb specifikt. Nogle af disse emner vil jeg gerne tage op i de kommende blog indlæg.
Mit liv med træning hjemme på Færøerne vil jeg meget gerne fortælle dig om også, det er bare fantastisk.
Leave feedback about this