Annonceinfo: For en sikkerhesskyld... alt indhold på GrejGuide.dk er reklame. Artiklerne er skrevet så objektivt som overhovedet muligt, krydret med annoncelinks. Men så ved du li'som det. Vi ses i naturen :-) Klik her for uddybende info.
Sidste efterår introducerede Polartec deres Alpha syntetiske isolering. Udviklingen gav os en fiberisolering der ånder meget bedre end traditionel fiber. Uden at træerne dog voksede ind i himlen af den grund.
I år ser vi så flere øvrige materialer der gør Polartec kunsten efter. For Patagonia hedder fiberen FullRange Insulation og er en fiber der både kan strække sig og som har en forbedret åndbarhed (ifølge Patagonia selv er den på 40CFM). Hvad tallet betyder konkret i brug skal jeg komme ind på senere. Men lad mig slå fast, at de nye typer af fiberjakker ikke bare er fyldt med ren marketinggas.
Spændende valg af yderstof
Ud over den nye fiber, er jakken i et noget andet type af ydermateriale end du måske kender fra fiber- og dunjakker. Materialet er stadig nylon og bevarer sine fine vandskyende egenskaber via en DWR-behandling. Men fornemmelsen af stoffet er ikke glat, men nærmere som en behagelig blød, let flosset bomuld. Det er lidt svært at beskrive, men sindssygt behageligt at have på. Og så er stoffet ganske strækbart, igen noget der øger komforten gevaldigt.
Ikke minimalistisk
Patagonia Nano Air Hoody er ikke en rendyrket letvægtsjakke. Jakken vejer 385 gram. Til sammenligning så vejer Patagonia Nano Puff Hoody med Primaloft Gold fiber 357 gram og Marmot Isotherm Hoody med Polartec Alpha 477 gram (her er der dog tale om en lidt tungere fiber pr. m2, 80g/m2 modsat 60g/m2 i jakkerne fra Patagonia). Alle tre jakker der kan sammenlignes i forhold til brugsområde.
Jeg har brugt jakken i skoven og i dagligdagen. Både når pulsen har været lav ved stillesiddende aktivitet og når jeg har gået godt til, eller sågar løbet efter bussen, for Patagonia Nano Air Hoody gør det djævelsk godt som hverdagsjakke med god varme i. En af de ting jeg oplever er, at jakken faktisk ånder noget bedre end hvad jeg har oplevet med Polartec Alpha. Jeg er helt overbevist om at det både skyldes en god fiberopbygning, men bestemt også yderstoffets vævning. Men i en jakke der ånder godt, så vil du også opleve at en strid blæst kan virke køligere i denne jakke end i en traditionel tætvævet jakke med glat nylon som ydermateriale. You can’t have it all.
Komfort for alle pengene
For mig vinder Patagonia helt klart på komforten i denne jakke. Den er ganske enkelt i en klasse for sig. Desuden er den blandt de jakker med hætte jeg har testet der slutter pænt tæt omkring halsen når hætten ikke er slået op. Der er ingen snøre til at stramme ind, så den detalje er ikke uvæsentlig.
Jakken kommer med to lommer der kan fungere som håndvarmere og to brystlommer. Alle fire med lynlås. For mig personligt er det et must med en bryst- eller napoleonslomme hvis jakken også skal gå til hverdag. Deri ligger telefon, iPod, pung ofte. To er måske ikke et krav, men rart at have når jeg ikke jagter gram i netop denne jakke.
Lynlåsen i fronten af jakken kører nemt op og ned og den har endnu ikke sat sig fast en eneste gang. I lommerne er det lidt en anden historie med nogle mindre lynlåse som ikke altid er helt så nemme at have med at gøre, specielt med luffer på skal du have lidt tålmodighed. Men det fjerne ikke indtrykket af en lækker fiber jakke.
Fik jeg sagt at komforten er hamrende lækker i Patagonia Nano Air Hoody?
Det bedste: Komforten og åndbarheden for af en fiberjakke at være
Det værste: Lynlåsen i lommerne
Målgruppen: Alle med hang til friluftslivet året rundt
Overordnet: Måske den bedste komfort jeg nogensinde har oplevet i en fiberjakke
Leave feedback about this