Siden jeg selv startede med at vandre har jeg gradvist flyttet mit fokus på mange af mine ture mod det lettere grej. Både fordi kvaliteten og holdbarheden på f.eks. letvægtstelte og letvægtsrygsække er blevet bedre. Men også fordi det bare giver mere overskud på vandreturen, når grejet vejer mindre.
Mange brands er også fulgt med, men til min underen har Osprey ikke for alvor kastet sig ind i letvægtskategoriens topprodukter.
Men det ændrer sig her i 2018.
Sidens indhold...
Osprey har nu introduceret en linje på to rygsække i den absolutte letvægtsklasse. Rygsækkende har fået navnet Osprey Levity og kommer i en udgave på 45 liter og en udgave på 60 liter.
Jeg valgte at teste udgaven på 45 liter, fordi det i min optik er en god størrelse til en rygsæk som kan bruges til alt fra forlænget weekend til en god uge i de norske fjelde.

Foto: Osprey
Hvad får du i Osprey Levity?
Først og fremmest så får du en rygsæk der vejer 830 gram i str. M for Levity 45 og 870 gram i str. M for Levity 60.
Men rygsækken går ikke på kompromis med komforten og Ospreys AirSpeed bæresystem giver en rigtig god vægtfordeling og et mesh-stykke ind mod ryggen. Skulderremmene er udstyret med skum, som det er kendt fra en anden populær Osprey serie rygsække. Hoftebæltet fordeler vægten fint, komforten fejler intet. Men her er et af de steder hvor du bliver mindet om at Osprey Levity er letvægtsrygsække. Ikke plads til så mange features. Mere om det senere.
Rygsækken kommer som sagt i to størrelser. 45 liter og 60 liter. Desuden skal du vælge en ryglængde. Jeg er selv meget normal af bygning og måler 175 cm. Medium passer mig perfekt.
Osprey har en App der hedder Pack sizer. Brug den og find den rette størrelse inden du bestiller en rygsæk hjem i forkert størrelse. Den virker fint og nemt.
Hvilke detaljer byder Levity på?
Levity er letvægt. Letvægt rimer ikke på mange detaljer. Det er faktisk ret atypisk for Osprey, men de er sluppet ret godt afsted med slankemanøvren på Levity-modellerne. Næsten uden skønhedsfejl.
Men lad mig starte med de to ting jeg ikke er super fan af. Og så tage roserne til sidst.
Den første:
Den måde du regulerer placeringen af brystspændet på, er ved at lirke de to ender af spændet ud af en løkke og flytte det til en anden løkke (der er tre at vælge mellem). For det første giver det ikke en stor og nem fleksibilitet.
Personligt kan jeg godt lide at mikroregulere på netop brystspændet under mine ture, for på den måde at ændre lidt på det punkt rygsækken presser mod huden på. Eller hvis du går med jakke og lynlåsen kommer i karambollage med rygsækken når du lufter ud. For det andet så giver løsningen to løse stykker spænde når de ikke er sikret i løkkerne. Det giver en (ikke stor men dog…) risiko for at du kan miste et stykke essentielt spænde på din rygsæk.
Den anden:
Et hoftespænde uden nogen lomme er mangelfuldt. Også selv om vi taler en letvægtsrygsæk. Det kunne være så simpelt som en mesh-lomme med elastik i toppen. Det ville kunne holde en energibar, et kompas, et lille kamera eller en mobil.
Lommer i et hoftebælte er noget jeg bruger rigtig meget og som jeg meget nødig vil undvære. På Osprey Levity bliver min løsning at designe min egen eller finde en jeg kan sy på.
Og så er der alt det der bare spiller maks
Rygsækken er nem at komprimere, selv om remmene er sparsomme. Den er bare designet rigtig godt.
I toplåget er der en lynlåslomme og rummet er fint stort.
På fronten er der en stor lomme, f.eks. til dit våde overtøj.
I siderne er der også lommer der er nemme at komme til.
Til slut er der på ydersiden af rygsækken daisy chains, til dig der bare må spænde noget udenpå rygsækken.
Men lad nu være med at slæbe kasseroller og madam blå med på tur. Det er trods alt en letvægtsrygsæk som Osprey, efter mange års passivitet på letvægtsområdet, er kommet frem til med stor succes… 😉
Epilog
Jeg har brugt rygsækken på vandreture solo og med børnene. Her er den alt rigelig stor til fire dage. Men kan som sagt komprimeres godt. Selv når jeg bevidst har pakket den skævt med hårde genstande op mod ryggen, så sikrer AirSpeed-systemet, at jeg intet mærker til det.
Jeg har på en vandretur testet rygsækken med ca. 14kg. Det er ca. her, jeg mener at rygsækken har sin smertegrænse i forhold til hvor meget du kan proppe i den. Men er du fascineret af letvægtsgrej til dine vandreture, så kommer du nok heller ikke i nærheden af denne vægt.
Annonce
Shop kvalitetsgrej her hos Friluftslageret |
Skriv et svar