Lupine Piko X4 hører til blandt kategorien af high-end pandelamper i den lettere ende og med masser af lumen. På fuldt blus smider Lupine Piko x4 hele 1200 lumen afsted. Mere end rigeligt til langt de fleste behov. I sammenligning er det en lygte der kan sammenlignes med bl.a. Gloworm X2 og Gemini Duo. Ja der er forskelle i lumen, pris og ikke mindst i hvordan lygterne spreder lyset. Men designmæssigt ligger de tre lygter tæt.
Fordele og ulemper
I genren har Lupine Piko X4 både detaljer jeg er helt vild med og så er der detaljer som jeg helt klart ville have lavet anderledes. Lygten vi har testet er model 2014 (der kommer en model 2015 i efteråret 2014, der har samme lysstyrke, men lidt anderledes programmering).
Batteriet
De fede detaljer. Det stik som Lupine bruger for at koble batteri med lygten er nemt at samle og skille ad. Det er en af de små detaljer, men noget du kommer til at gøre mange gange, hvis du som jeg lige skiller de to enheder fra hinanden efter hver løbetur.
En anden rigtig smart detalje ved batteriet er måden hvorpå du med et enkelt klik kan få vist kapaciteten af batteriet i 10 % intervaller via små dioder. Det er praktisk og brugbart.
Montering på hoved og hjelm
Med til testen har jeg ”kun” fået standard hovedbåndet til at løbe med. Men det gør mig ikke spor. For det sidder rigtig godt og fint på hovedet og jeg fornemmer ikke at lygten hopper og danser. Ved nedløb kan jeg godt provokere lygten til at røre lidt på sig. Men bestemt ikke noget der ikke også gør sig gældende ved alle andre lygter jeg har testet. Så hovedremmen er bestemt godkendt.
Det samme er det beslag til at montere på min cykelhjelm. Det fungerer super og lygten bliver siddende på hjelmen og jeg fornemmer heller ikke her at den danser og hopper når jeg svinger min mountainbike ud i natten.
Lyskeglen
Med 1200 lumen på maksimum siger det sig selv at her er godt med lys og jeg har uden problemer brugt Lupine Piko X4 til at løbe med på stier, trail running og orienteringsløb. Den gør det fint – uden at være helt i toppen. Det Lupine Piko X4 mangler er en spredning af lyset der giver mig tilpas med lys lige foran min krop samtidig med at jeg får det lys fremad som er så vigtigt for at kunne holde farten.
Det er ikke fordi du løber og farer vild med Lupine Piko X4 ude i skoven. Slet ikke. Det er heller ikke fordi du ikke kan løbe med den, for det har jeg gjort og gør det stadig. Sat på spidsen, så giver Gloworm X2 bare lige den smule bedre spredning på lyset som passer til mit temperament.
Lys som cykelrytter
På mountainbiken gør lygten det udmærket som sololys på hjelmen. Jeg kommer fint rundt på sporet og føler ikke jeg som sådan mangler noget lys for at kunne køre. Sammenlignet med så meget andet lys, så gør Lupine Piko X4 det rigtig godt som hjelmlygte og den forholdsvis lave vægt på 55 gram for lygten og 210 inkl. batteriet så gør det det til en rigtig fornuftig hjemlampe til cykelrytteren. På Mountainbike kan den evt. suppleres med en lygte nummer to på styret og så er det bare ud og gi den maks gas.
Programmering af lygten
Lupine Piko X4 er en lygte som ommer med en række forudindstillede indstillinger for lys. Når først du har valgt program, så skifter du mellem de forskellige indstillinger ved et kort tryk på knappen på toppen af lygtehovedet. Her cirkulerer du så mellem høj/lav/(og evt. mellemindstillingerne).
Har du fundet et program og vil du holde dig til det ene program på hele turen. Så spiller brugervenligheden hos Lupine Piko fint. Men har du behov for at skifte mellem de forskellige programmer, så kræver det at du kan se lygten, da knappen du trykker på blinker og vejleder dig omkring hvor du er i processen. Vi er i småtingsafdelingen for ting der irriterer mig en smule. Men dog stadig noget jeg ikke er helt tilfreds med.
Tæt felt af gode lygter
Det er et tæt felt af gode lygter. Det er derfor de små ting der spiller ind når du skal vælge din næste lygte til mørkets løb og mountainbike. Lygterne Lupine Piko og Gloworm X2 ligner hinanden rigtig meget. Lyskeglerne er forskellige og jeg hælder personligt til Gloworm. Lyskeglen er også vigtigere end så mange andre ting på lygten.
Knappen du håndterer lygten med sidder på Lupine Piko på selve lygten, mens Gloworm har ført den væk fra lygten. Det sidste giver mulighed for at placere den hvor det bedst passer dig og du undgår at få fingrene hen foran lyset. Til gengæld kan den her velcrofæstning godt drille lidt og så hænger knappen i ingenting og dingler.
Det er nok mest en smagssag hvad du bedst kan lide og jeg er ikke selv helt afklaret. Om vinteren med handsker på er Gloworms ide smart. Andre gange, når knappen løsner sig, så er det et irritationsmoment.
Det bedste: Meget høj finish og lækre materialer
Det værste: Programmeringen kunne være smartere
Målgruppen: Løbere og cykelryttere
Overordnet: Du går ikke galt i byen med Lupine Piko. Den er driftssikker uden at jeg siger wow!
Lupine Piko X4
Pris ca. kr. 2.350,-
Produktet er venligst udleveret af Lupine
Vores vurdering: 4/5
Læs også vores guide til de bedste pandelamper
Annonce |
Leave feedback about this