• Om os
    • For læseren
    • For branchen
    • CSR
      • Donation
    • Partner with us
    • Impressum
    • Grejtesterne
    • Helt kort
  • Kontakt
  • Cookie- og privatlivspolitik
    • Konkurrencebetingelser
  • Partner with us
  • English info

GrejGuide.dk

  • Forside
  • Vores guides
    • Guide Outdoor
    • Guide Mountainbike
    • Guide Trail running
  • Spørg om grej
  • Vores tests
    • Outdoor
    • Trail running
    • Mountainbike
    • Adventure race
You are here: Home / Artikler / Fjällräven Classic Danmark 2015. Trætte ben, alverdens udfordringer og en baby under armen.

Fjällräven Classic Danmark 2015. Trætte ben, alverdens udfordringer og en baby under armen.10 min læsning

23. juni 2015 By stine 2 Comments

”Højsommer i Danmark? Et af Danmark smukkeste naturområder? 3 dage med 25 km om dagen? Det kan vi sagtens klare. Lad os tage Ellie med. Hun er efterhånden stor nok til at sove i telt.” Der var ikke mange tanker eller overvejelser bag, da vi i januar måned stod med 3 billetter i hånden til den danske udgave af det populære trekking-event. På det tidspunkt var vores datter kun 6 måneder, men vores tanke var, at vi jo altid bare kunne stoppe, hvis vi på nogen måde gik på kompromis med hendes ve og vel.

Første etape

Tidlig morgen på Faldsled havn, hvor Øhavsstiens smukke 220 km tager sin begyndelse. Vejret var ikke helt som forventet. Højsommeren var udeblevet og det føltes mest af alt som en trist efterårsmorgen med regn og blæst. På trods af dette var det tydeligt, at humøret var højt blandt de mange hundrede startende. Luften var tyk af begejstring og der var smil på hele plænen i den lille skipperby.

Første dag stod på 26 km. Fra havudsigten i Faldsled gennem mark og skov. Ellie måtte et par gange ud af babyjoggeren og hoppe lidt rundt selv, men da Fjällräven Classic hverken handler om tid eller hvem der kommer først, var det ikke noget problem. Meget hurtigt konkluderede hun dog, at det var lige så hyggeligt at sidde i enten babyjoggeren eller bærerygsækken, så hun kunne vinke ud til vores medvandrere. Efter 12 km ramte vi første checkpoint, hvor der blev indtaget det udleverede rugbrød i regn og blæst i læ af en samarittervogn fra Røde Kors.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010075

Derfra til de fynske alper aka Svanninge bakker. Benene var begyndt at blive trætte, rygsækkene lidt tunge og babyjoggeren var ikke helt nemt at skubbe op op op. Men naturen var smuk og stemningen god og det skulle udnyttes, at Ellie tog dagens lange lur. Første alvorlige udfordring kom da vi skulle passere Fyns fjerdehøjeste punkt, Lerbjerg. Der er her tale om bl.a. en stejl skrænt, hvor far måtte slæbe baby + babyjogger + rygsæk op. Her var jeg virkelig glad for at vi var 2 om projektet.

P1010076

rsz_p1010084

rsz_p1010079

Dagens etape sluttede ved en af Danmarks yngste herregårdsbygninger, Holstenshuus, hvor hverken vejret eller overskuddet indbød til andet end at stille teltet op, indtage en overraskende lækker frysetørret pasta bolognese og hoppe direkte i posen.

Anden etape

Da jeg gik i seng efter første dag havde jeg svært ved at forestille mig, at vi nogensinde ville komme videre. Jeg havde høj feber, det gjorde ondt i hele kroppen og jeg frøs, som jeg nærmest aldrig havde gjort før. Men da vi næste morgen forlod teltet, mødte vi både andre deltagere og frivillige, der smilende og interesseret spurgte ind til hvordan dagen i går var gået og dette, sammen med en ordentlig portion chokolademüsli, gav virkelig fornyet energi.

Fra Holstenshuus ramte vi hurtigt kysten, hvor dagens udfordringer for alvor tog form. Man kan sige meget om en babyjogger, men den er desværre ikke bygget til smalle markstier, sand og stenstrand. Ellie røg derfor hurtigt i rygsækken og så skulle kyststrækningen frem til dagens checkpoint tilbagelægges.

rsz_p1010118

rsz_p1010112

Babyjoggeren måtte bæres det meste af de ca. 3 km kyststrækning, men folk omkring os var simpelthen så søde til at hjælpe og tilbyde støtte, når min ansigtsfarve nok kunne aflæses til, at jeg havde brug for en pause fra det ekstra slæberi. Særligt steder, hvor stien blev til store sten og vi skulle over vandet, var andres hjælp altafgørende.

Pausen og rugbrødsmadderne var i den grad tiltrængt efter de første 15 km. Da vi lå der og kiggede på kortet og kunne se, at vi skulle ind i landet igen, var vi lettede. Vi var nemlig sikre på, at dagens værste udfordringer var forbi, men det var langt fra tilfældet.

rsz_p1010121

Dagens anden del stod nemlig på et område, der virkelig er noget for sig selv – Syltemade Ådal. Det er virkelig en oplevelse, da det ikke minder om meget andet dansk natur. Området minder mere om en jungle med en lille å og en rigdom af blomster og smådyr omkring. På Svendborg kommunes hjemmeside står der specifikt, at stien ikke er egnet til barnevogne eller gangsbesværede. Det er ikke løgn. Området er nemlig ikke kun meget mudret, men også så smalt at ikke engang en babyjogger kan køres igennem. Den måtte derfor bæres igennem det ca. 2 km helt særlige stykke natur..

rsz_p1010128

Da vi først havde passeret dette, havde jeg nærmest følelsen af, at jeg kunne løbe de sidste 7 km. til nattens camp. Dette skyldtes særligt, at vi gang på gang faldt i snak med meddeltagere, der med hver deres historie kunne få kilometerne til at strømme forbi.

rsz_p1010095

Efter dagens 25 km var der masser af overskud, så efter den frysetørrede kebabmix blev indtaget, gik vi ned til det fælles bål, hvor der var livemusik, snobrød og dejlige historier fra dagens mange kilometer.

rsz_p1010148

rsz_p1010153

rsz_p1010157

Tredje etape

Da vi vågnede på tredjedagen kunne vi allerede dufte målstregen. Vi havde været igennem for meget til at trække os og på trods af, at vi var på tredjedagen, havde vi stadig en baby, der var storsmilende og nød at hilse på en masse mennesker hver dag.

Starten af dagens 24 km bød også på noget, vi ikke havde set længe. Vaskeægte dansk sommervejr med solen i ansigtet og varme i luften. Det gjorde valmuemarkerne endnu smukkere og benene en smule mindre tunge.

rsz_p1010171

rsz_p1010175

rsz_p1010176

Tredje etape bød kun på babyvenlige stier og knap så kuperet landskab. En tur ind til og igennem Svendborg og dens fine kystlinie.

rsz_p1010221
Efter dagens første 14 km blev frokosten indtaget ved Svendborgsundbroen, der er en af Danmarks mange smukke bjælkebroer. Her kunne vi ligge en times tid og vide, at der nu kun var under 10 km til vejs ende.

Herfra blev min krop utrolig træt. På trods af at jeg ingen skavanker havde haft, begyndte min fod virkelig at gøre ondt. Det føltes mest af alt som en voldsom forstuvning og der skulle virkelig noget vilje til at tilbagelægge de sidste kilometer. Men der var ingen vej tilbage. Heldigvis kunne en is på Tåsinge spæde lidt sukker til maskinen og hjælpe os videre.

rsz_p1010227

rsz_p1010234

De lokale gjorde også sit for at hjælpe og støtte. Bl.a. med ”Alexanders bar”, hvor man hos en lokal dreng kunne købe kolde sodavand og få et hvil og derudover optegning på vejen med kridt, der kunne fortælle, at nu var der ikke langt til Valdemars Slot, hvor ikke kun mållinien ventede, men også en lækker grillbuffet og en kold øl.

Da vi ramte målstregen var det virkelig alle udfordringerne værd. Det er sjældent, at jeg får gåsehud helt ned i skoene, men det lykkedes her. Og jeg har efterhånden prøvet lidt af hvert, når det gælder fysisk aktivitet. 200 meddeltagere klappede og hujede, da vi krydsede målstregen og Ellie kastede hænderne i vejret som en 100-meter løber, der netop havde vundet guld til OL. Det bliver vist svært fremover at overbevise hende om, at den slags oplevelser ikke hænger på træerne.

rsz_p1010236

rsz_p1010237

Tak til alle vores meddeltagere for, at det blev noget helt specielt.

At vandre med små børn

rsz_1p1010182

Vores allerbedste råd virker måske en lille smule selvsigende, men det er ganske enkelt, at man skal forsøge sig frem og tage det hele, som det kommer. Der er i hvert fald ingen grund til at blive hjemme. For hvad er det værste der kan ske? At det ikke fungerer og man må tage hjem, men så har man lært noget til næste gang.

Man skal indstille sig på, at man ikke kan planlægge noget som helst, da humør, vejr og terræn kan skifte hele tiden. Det bedste er derfor nok, at forsøge at tænke så mange hypotetiske situationer igennem, der kan gå galt og have nødplaner til dette. Fx havde vi en ”plan” for, hvad vi skulle gøre, hvis det blev regn, så vi hurtigst muligt kunne sikre, at baby blev holdt tør.

Derudover er det vigtigt, at man forsøger at tænke igennem, hvordan man pakker det mest nødvendige og samtidig holder vægten nede. En baby kræver meget grej, men der er ganske enkelt ikke plads til mere end det allermest nødvendige, når det hele skal bæres mange kilometer. Sådan noget som nattøj blev fx sparet væk. Ligeledes sørgede vi for at give hende tøj på i lag, så vi hele tiden kunne temperatur-regulere.

Babyjoggeren var rigtig fin at have med, da det var lange dage og mange kilometer vi gik. På den måde kunne vi lægge hende ned, når hun skulle sove, hvilket hun gjorde 3-4 timer om dagen. Babyjoggeren gav dog noget udfordring i forhold til terrænet og andre køretøjer, som barnevogne og klapvogne havde aldrig kunne klare det danske terræn.

Alt i alt skylder vi en tak til både de frivillige, men også de mange deltagere, der var så søde at give os opmuntrende kommentarer og en hjælpende hånd, når vi havde brug for det. Vi var blandt andet noget bekymrede for, at vi ville møde sure miner, da en baby i et telt kan larme om natten. Men også i den forbindelse mødte vi kun overskud og smil.

Fjällräven Classic som familietur

Den danske udgave af Fjällräven Classic var virkelig en stor oplevelse, vi ville ønske alle små familier kunne få. Der er dømt ægte kvalitetstid og der er rig mulighed for at nyde hinandens selskab uden telefoner, Ipads og computere. Der bliver udleveret (god) mad hver dag, så det slipper man for at planlægge og transportere med til alle dage.

Der var en hel del børn, der gik med. Jeg var meget imponeret over, hvordan de tog vejr og terræn i stiv arm, så det kan altså sagtens lade sig gøre.

Derudover var der rigtig mange typer med. Ligefra de hardcore rutinerede, til de der hverken havde vandret eller sovet i telt før. Det er virkelig en oplevelse, der er tilgængelig for alle.

Udvalgte emner fra grejlisten:

Telt: Tarptent Hogback. Teltet er en ultralight type og er derfor oplagt til sådan en tur. Det vejer 1850 gram og er til 4 personer.

Barnebærestol: Osprey Poco plus. Rygsækken er lavet således, at den kan indstilles til begge forældre. Det er et must for os, da min mand er 2 meter høj og jeg selv er 165. Den sidder dog bedst på ham. Rygsækken er fin til kortere ture, men den er dog svær for barnet at sove længere lure i. Se GrejGuidens indlæg om stolen her

Rygsæk: Osprey Atmos AG 65. Virkelig en anbefalelsesværdig rygsæk. Den er meget behagelig at have på, og selvom at vi havde pakket 18-20 kg i den, var den behagelig at have på. Derudover kan den indstilles fleksibelt, så den er behagelig at bære for begge, selvom det er en størrelse large vi har.

Liggeunderlag: Klymit Inertia O Zone. Liggeunderlaget er fyldt med huller, og fylder derfor det samme som en dåsecola. Det vejer 400 gram.

[sc:shopoutdoor ]

Filed Under: Artikler, Mit eventyr Tagged With: Børn, Fjällräven, Fjällräven Classic, Stine Dahl, Vandring

5 /5
Based on 1 rating

Reviewed by 1 user

    • by: Morten
    • 3 måneder ago (Edit)

    Sejt gået

    Det er edder manme sejt gået, at I lige har gjort det med en baby.

    Jeg og min 12-årige søn gik den i år med vores hund. Er godt nok glad for, at jeg ikke havde en baby med. Enig med Hanne… det er forældre med overskud, det der

    • by: Hanne Henneberg
    • 8 år ago (Edit)

    Tak for artiklen, rørende og godt beskrevet, suppleret med fantastiske billeder.
    Et forældrepar med et uhørt overskud, mod på udfordringer og masser af kærlighed .
    Sådanne forældre hænger ikke på træerne, det varmer ind i hjertet, at se, hvor heldig dejlige lille Ellis er.❤️

    Vh
    Hanne, meddeltager i 2015

Leave feedback about this Cancel Reply

  • Rating

Søg på siden

Søg på siden

Udvalgte guides

Bedste cykelholder til…

Bedste trailsko i test…

Bedste løbevest…

Bedste pulsur til løb…

Se flere guides her

1% for the planet samarbejde

Vores community

Brugeranmeldelser

Tasmanian tiger…

Købte i 2017 tasmanian tiger pathfinder 70 ltrs med udvidelse til … [Read More...]

Hanwag Tudela Light…

Hanwag Tudela Light, er en spændende støvle. Den er et produkt af … [Read More...]

Petzl Nao+ pandelampe…

Hvordan skriver man en anmeldelse af et produkt, der allerede er … [Read More...]

Test af Keb Jakke fra…

Jeg har nu ejet min Keb jakke i 2 år, hvorfor jeg finder mig … [Read More...]

ARKIV HOME TOP artikler

Bedste pandelamper til løb [2022]

Herunder giver vi en guide til nogle af de mange pandelamper til løb, som vi har testet gennem årene. Mere end 50 stk. er det blevet … [Læs artiklen...]

Rygskjold til MTB – De bedste fra guides og test

Rygskjold mtb - test og guide

Vælg det rette rygskjold til MTB og undgå at komme (alt for) galt afsted. Her finder du en guide og information om nogle af de bedste … [Læs artiklen...]

Bedste cykeltøj til forår og efterår – Se udvalget her.

Bedste cykeltøj til forår og efteråret

Foråret og Efteråret er en tricky tid når det kommer til vejret, og derfor også når du skal vælge det rigtige tøj til cykling i forår … [Læs artiklen...]

Aclima WoolNet shirt

Bedste trøje til cykling efterår

Godt: Funtionelt, lækkert design og et alsidigt brugsområde. Skidt: Intet af betydning. Essensen: En trøje som stort set alle … [Læs artiklen...]

Udvalgt produkttest

Bedste pandelamper til løb

25. september 2022

Herunder giver vi en guide til nogle af de mange pandelamper til løb, som vi har … [Dyk ned i...]

Fra blogarkivet

NXM 2016 – Eventyr i…

1. juni 2016

”Det ligner lidt Everest Base Camp”, var min første indskydelse da vi løber ind … [Læs mere...]

Glade sponsorer

friluftsland cykelpartner
Operators solcreme
grejfreak dækbutikken outdoorpro

dandrone

Truestory

original grain

Bliv partner
Udnyt potentialet i mere end 11.000 månedlige besøgende. –> Få dit logo på GrejGuide.dk – skriv til br@grejguide.dk og hør nærmere.

Copyright © 2023 · GrejGuide.dk · Webdesign

Cookieinfo
Denne hjemmeside bruger cookies for at forbedre oplevelsen. Vi går ud fra at det er ok med dig. Ellers kan du fravælge dette ved at slette cookies og lukke din browser eller besøge et andet website. Læs mereIndstillingerOk med mig
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieVarighedBeskrivelse
bcookie2 yearsThis cookie is set by linkedIn. The purpose of the cookie is to enable LinkedIn functionalities on the page.
langsessionThis cookie is used to store the language preferences of a user to serve up content in that stored language the next time user visit the website.
lidc1 dayThis cookie is set by LinkedIn and used for routing.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
CookieVarighedBeskrivelse
YSCsessionThis cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieVarighedBeskrivelse
__gads1 year 24 daysThis cookie is set by Google and stored under the name dounleclick.com. This cookie is used to track how many times users see a particular advert which helps in measuring the success of the campaign and calculate the revenue generated by the campaign. These cookies can only be read from the domain that it is set on so it will not track any data while browsing through another sites.
_ga2 yearsThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.
_gid1 dayThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the website is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages visted in an anonymous form.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
CookieVarighedBeskrivelse
_fbp3 monthsThis cookie is set by Facebook to deliver advertisement when they are on Facebook or a digital platform powered by Facebook advertising after visiting this website.
bscookie2 yearsThis cookie is a browser ID cookie set by Linked share Buttons and ad tags.
fr3 monthsThe cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
IDE1 year 24 daysUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
test_cookie15 minutesThis cookie is set by doubleclick.net. The purpose of the cookie is to determine if the user's browser supports cookies.
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysThis cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieVarighedBeskrivelse
__gpi1 year 24 daysNo description
_gat_gtag_UA_17270393_11 minuteNo description
AnalyticsSyncHistory1 monthNo description
apbct_cookies_testsessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
apbct_page_hitssessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
apbct_prev_referersessionNo description
apbct_site_landing_tssessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
apbct_site_referer3 daysNo description available.
apbct_timestampsessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
apbct_urls3 daysNo description available.
apbct_visible_fieldssessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
AWSESSsessionNo description
CONSENT16 years 9 months 3 days 2 hours 7 minutesNo description
cookielawinfo-checkbox-functional1 yearThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-others1 yearNo description
ct_checked_emailssessionNo description
ct_checkjssessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
ct_fkp_timestampsessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
ct_has_scrolledsessionNo description
ct_ps_timestampsessionCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
ct_screen_infosessionNo description
ct_sfw_pass_key1 monthCleanTalk–Used to prevent spam on our comments and forms and acts as a complete anti-spam solution and firewall for this site.
GoogleAdServingTestsessionNo description
li_gc2 yearsNo description
UserMatchHistory1 monthLinkedin - Used to track visitors on multiple websites, in order to present relevant advertisement based on the visitor's preferences.
Gem & Acceptér
Powered by CookieYes Logo