
- Forfatters bedømmelse
- Rated 5 stars
- Spectacular
- Powerbank test
- Reviewed by:
- Published on:
- Last modified:
Hvad er den bedste powerbank i test og hvad er den bedste powerbank til prisen? Det svar forsøger jeg at give dig her, ud fra mine egne erfaringer med en lang række powerbanks testet på friluftsture og i hverdagen.
(artklen blev første gang skrevet i 2014 og siden rettet til)
Lad det være sagt med det samme. Jeg har ikke selv testet alt der findes på markedet. Og jeg har i særdeleshed ikke haft adgang til en test af Brunton Hydrogen Reactor. Sidstnævnte er bare så hypet i øjeblikket, så jeg kan ikke lade være med at tage den med i denne artikel ud fra nyhedens interesse.
Sådan oplader du din iPhone på tur
På GrejGuide har vi dog testet en hel del af de forskellige modeller fra bl.a. Brunton, PowerTraveller og Xtorm. Senest følte jeg selv et behov for at anskaffe mig et batteri der kunne bruges på min ugelange tur i påsken. Jeg valgte her en model med stor stor kapacitet til en fornuftig vægt og absolut god pris. Men mere om den til sidst i indlægget her.
Vil du bare gerne købe en god powerbank på mine anbefalinger. Uden at skulle læse indlægget her igennem?
Så køb en Anker powerbank, vælg størrelse og funktioner ud fra dine behov. F.eks. her:
Find din næste powerbank fra Anker her
(Annoncelink)
Hop direkte til mine anbefalinger (klik her)
Sidens indhold - find hurtigt det du søger
Jeg har kigget på de tekniske specs, og hvor jeg har noget at tilføje ud fra konkrete tests så kommer disse som sidebemærkninger.
For at kunne sammenligne bedst muligt med den hypede Brunton Hydrogen Reactor, så er fokus på at vælge en opladefunktion der kan oplade din iPhone 3 gange eller seks gange. Eller for at være mere nøjagtig i de tekniske specifikationer, så skal produktet have en kapacitet på henholdsvis 4500mah eller det dobbelte 9000mah. Til sidst kigger jeg på hvad pris og vægt er for et produkt der ligger i den høje ende og op til 16.000mah. Sammenligningen tager også udgangspunkt i at batterierne lader med 5V.
En iPhonemed et batteri med en kapacitet på 1440mah (kilde Wikipedia) og 4500mah vil således kunne oplade denne 3,125 gange.
Det næste der så er interessant at forholde sig til, er vægten på produktet samt prisen. Til sidst spiller muligheden for opladning også en rolle. Men lad mig starte med at få sat nogle informationer op for Brunton Hydrogen Reactor.
Brunton Hydrogen Reactor
Produktet adskiller sig fra batterierne i og med at du her har selve Hydrogen Reactor som vejer 146 gram ifølge Bruntons egen hjemmeside. Og med Reactor skriver de at produktet vejer 242 gram. Ergo vejer en hydrogen core, som er den stav du tilslutter for at lade op, 96 gram (andre steder ser jeg vægten på en stav opgivet til 100 gram). Men vi lader den laveste vægt være gældende).
Produktet fungerer ved at en hydrogenkapsel, der er ladet op sættes ind i Hydrogen Reactoren og således har du en batterikapacitet på 4500mah. Der medfølger 2 hydrogenkapsler når du køber produktet. Det smarte er her at du har en grundenhed der vejer 146 gram og du så medbringer kapsler af 96 gram i det omfang du mener at have brug for det. Ulempen er at du kun får to opladede kapsler med ved køb og har du større behov må du ud og købe ekstra. Når kapslerne er brugt skal de genoplades. Flere butikker tilbyder at du kan komme ned i butikken og få dem byttet til genopladte eller du kan sende dem med posten. Alternativt kan du selv købe en ladestation til ca. 2.000,- kr!
Pris og vægt
4500mah: Vægt 242gram – pris ca. 1.200,- kr.
9000mah: Vægt 338gram – pris ca. 1.200,- kr.
13500mah: Vægt 434gram – pris ca. 1.309,- kr.
Bonus: Du slipper for el udgifter til opladning, men du skal i butikken for at ”lade op”.
Brunton batterier
Brunton kan også levere traditionelle batterier, der har den fordel at du selv kan lade dem op via en stikkontakt inden du skal på tur.
Batterierne kommer i varianter der er ekstra robuste eller ”bare batterier” der virker. Designet på de forskellige modeller bærer virkelig præg af at være målrettet forskellige brugere, men derudover er der ikke forskel i kvaliteten. Min personlige erfaring med Bruntons Restore, der er med indbygget solcellepanel er dog at den indikation der her er for brugt batteri (fire dioder burde vise 25 %, 50 %, 75 % tilbage eller fuldt opladet) den er så upræcis så den ikke kan bruges til noget.
Brunton Pulse
1500mah: Vægt 56gram – Pris ca. 269,- kr.
Brunton Inspire
3200mah: Vægt 120gram – Pris ca. 549,- kr.
Bonus: Robust design
Brunton Metal 4400
4400mah: Vægt 205gram – pris ca. 400,- kr.
Bonus: Har output på både 1 amp og 2,1 amp
Brunton Heavy Metal 5500
5000mah: Vægt 247gram – pris ca. 500,- kr.
Bonus: Har output på både 1 amp og 2,1 amp
Brunton Resync
9000mah: Vægt 279gram – Pris ca. 1.149,- kr.
Bonus: Robust design og output på 2,1 amp (tjek op på om dit elektronik kan tåle dette?)
Find din næste powerbank her
(Annoncelink)
Powertraveller
Et andet mærke som du ofte støder på i grejbutikkerne er Powertraveller Vi har også selv testet nogle af deres produkter og har efterhånden brugt specielt Powermonkey eXtreme en helt del, altså lige indtil jeg købte mit nyeste batteri. Powertraveller har meget fokus på at levere produkter inkl. solceller. Så det må du lige tage med i oplysningerne her omkring deres produkter. Hvis du ikke skal bruge solcellerne er det nok en god ide at kigge andre steder hen.
PowerMonkey Classic
2200mah: Vægt 70gram – pris ca. 350,- kr.
Solarmonkey Adventure
2500mah: Vægt 265gram – pris ca. 800,- kr.
Bonus: Produktet er solcelle på 3watt med indbygget batteri.
Powermonkey eXtreme
9000mah: Vægt 242gram – pris ca. 1.000,- kr.
Bonus: Leveres inkl. særskilt solcellepanel på 3 watt.
Xtorm batterier
Xtorm leverer batterier i mange forskellige størrelser og har desuden også et produkt som dette battericover, specifikt til din iPhone på hylderne.
Xtorm Power Pocket bank
2600mah: Vægt 65gram – pris ca. 219,- kr.
Xtorm Power bank 5200
5200mah: Vægt 130gram – pris ca. 300,- kr.
Xtorm Power bank 7300
7300mah: Vægt 210gram – pris ca. 500,- kr.
Xtorm Power bank 15.600
16600mah: Vægt 400gram – pris ca. 769,- kr.
Bonus: Output på både 1A og 2,1A
Find din næste powerbank her
(Annoncelink)
Min personlige favorit
Anker batterier
Som jeg indledningsvis skrev, så stod jeg og manglede et batteri med stor kapacitet, lav vægt, fin kvalitet og ikke mindst en lav pris. Som med alt andet, så kiggede jeg rundt på nettet og så hvad der var af sammenligninger og til sidst lod jeg mig også friste af et produkt som en tech-kammerat anbefalede. Så kunne jeg ikke gå helt galt i byen.
Jeg kendte ikke til Ankers produkter i forvejen, men fandt dem på Amazon og min oplevelse efter en god måned voldsom brug af deres Astro Anker E5 batteri er at kvaliteten er som den skal være og produktet er nemt at betjene. Det skal siges at jeg også bestilte en reserve-mus til computeren fra dem, også meget billig, her er kvaliteten klart mere plastik end tilsvarende dyre produkter fra brands som Logitech. Så det sagt, så har jeg intet at udsætte på kvaliteten af deres batteri so far.
Opdateret 20 juli 2017
Her tre år efter mit køb af en Anker powerbank, så virker den stadig og modsat min brunton og Powertraveler powerbank, så er det faktisk den billige og meget gode Anker Powerbank der kommer med på turene.
Anker Astro E1
5200mah: Vægt 119gram – pris ca. kr. 250,- kr.
Anker PowerCore+ 10050 mAh Quick Charge 3.0
10050mah: Vægt 240gram – pris ca. 499,- kr.
Bonus: Oplader op til 4xhurtigere end en std. powerbank.
Anker PowerCore 20000mAh
20000mah: Vægt 349gram – pris ca. 650,-
Bonus: Oplader op til 4xhurtigere end en std. powerbank.
Find din næste powerbank fra Anker her
(Annoncelink)
Opsummering
Der er så mange muligheder at vælge mellem når du skal bruge et batteri til at lade dine gadtets op på tur. Oversigten her giver dig en ide om hvad du kan forvente i forhold til batteriets kapacitet, målt i mah.
Det kan nok være en sjov til at være first mover på Bruntons Hydrogen Reactor. Men men men. Personligt kan jeg ikke se fordelene i produktet, ud over at du får lov at besøge din lokale grejpusher hver gang du skal bytte batterier. Personligt vil jeg stadig foretrække at smide et batteri i stikkontakten hen over natten, så er jeg klar til næste tur.
Batteriet jeg valgte at investere i op til påskens tur, hvor jeg havde behov for en del strøm til min smartphone og GoPro kamera var Anker Astro E5 (i dag erstattet af deres PowerCore modeller). Jeg er blevet ret begejstret for produktet og bruger det både til outdoor eller har det liggende i skuldertasken på dage hvor jeg i arbejdsøjemed er til konferencer hvor jeg har et meget aktivt forbrug af strømmen på min mobil og derfor har behov for at lade op flere gange om dagen.
Næste indkøb bliver nok et af de helt lette batterier der kan lave en nødopladning af mobilen.
Annonce
Stort udvalg og stærke priser på friluftsudstyr Shop her hos GrejFreakShop kvalitetsgrej her hos Friluftsland |
Bjarke
Det er så fedt at du og 190.000 andre læser med. Tusind tak for det.
Køb mig en kop kaffe
En latterlig stor mængde kaffe blev drukket under udarbejdelsen af GrejGuide.dk.
Tilfør mere 'brændstof' hvis du vil være med til at holde sitet kørende.
Latest posts by Bjarke (see all)
- Sådan vælger du det rigtige sportsur - 8. marts 2018
- Powerbank test – guide til de bedste - 13. december 2017
- Bedste cykeltøj til vinter - 7. december 2017
Skriv et svar