Haglöfs Endo Jacket

Haglöfs Endo Jacket
 • GrejGuides bedømmelse

 • Bedømt 3 stjerner
 • Godt
Kr2000
 • 0/5 Gns. læserbedømmelse

 • Bedømt 0 stjerner
 • 0 Ingen anmeldelser endnu

 • Haglöfs Endo Jacket
 • Anmeldt af:
 • Udgivet::
 • Senest redigeret: 17. januar 2016

Sammendrag af anmeldelse:

Jakkens force er den nye Active Shell membran og åndbarheden, hvilket i sammenligne med eks. Paclite er bedre, men den slår altså ikke Neoshell. Generelt er jeg meget tilfreds med Endo Jacket, men jeg mangler lidt mere finish.

Gore-Tex Active Shell er af flere udråbt som dén mest åndbare membran på markedet pt. Et er teori, noget andet er praksis – hvordan virker Active Shell i virkelighed og er den bedre end konkurrenterne?

En god membran er ingenting uden en god skal. Svenske Haglöfs har smidt et produkt på markedet, der i sandhed er med til at bidrage i krigen om åndbarhed.

Endo jacket er afløseren for den kendte LIM-jacket og den gør det sgu meget godt! Endo jacket minder meget om LIM-jacket, men er udstyret med den nye Active Shell Gore-Tex membran.

 

Sidder som støbt til kroppen

Endo jacket har en super skarp og tæt pasform med drop-tail, som også er lang nok foran til, at du ikke føler jakken kravler op over bæltet.

Endo jacket er forsynet med thumb-loops, hvilket også gør, at den er dejlig lang på ærmerne. Faktisk har ærmerne en perfekt længde når du sidder på cyklen.

Hætten er som andre gode skaljakker formskåret, så den passer til hovedet. En sjov lille detalje er, at Haglöfs har beholdt elastikken på ydersiden af hætten for at spare vægt og det fungere meget godt.

Du skal ikke forvente at fylde lommerne med energibar eller handsker for Endo jacket har kun en brystlomme i stræk, men det minder meget om, hvad du ellers finder på andre jakker i denne kategori (de første jakker med Gore-Tex Active Shell havde et krav fra GORE om maks at måtte overlappe med flere lag på et område svarende til et A4 papir.).

Overfladematerialet er i samme slags som du kender fra andre jakker. Endo jacket ”larmer” lige så meget som andre skaljakker.

Den store forskel

GOREs seneste opfindelse er Gore-Tex Active Shell. Det er en vandtæt og åndbar membran, der har et vandsøjletryk på 28.000 mm. i lighed med eks. Gore-Tex Pro Shell. Det nye er åndbarheden. Sammenlignet med Paclite membranen er Active Shell 33% mere åndbar og sammenlignet med Gore-Tex Pro Shell er vi næsten på det 50%.

Active Shell er stadig bygget som en 3-lags Gore-Tex, hvilket giver en højere slidstyrke end f.eks. Paclite modellerne.

Det er tydeligt ved højaktivt brug at Active Shell er mere åndbar end tidligere Gore-Tex modeller, men det er nu ikke sådan, at jeg er knastør efter en 30 min på cyklen. Jeg savner den åndbarhed som jeg f.eks. har i Snæfell Jacket med Neoshell.

Skyggesiderne

test af haglofs endo jacketEndo jacket er dog ikke uden fejl. Haglöfs har eksperimenteret med en ny type lynlås. Innovativ, vandtæt lynlås med indvendig flap, kalder de den, men det er jo helt i hampen!

Lynlåsen er meget svær at lukke og til tider skal der bruges kræfter for, at den slipper når jakken skal af.

Lynlåsen har også en tendens til at køre fra hinanden i bunden, hvilket er pænt træls. Hvorfor ikke bare lave en ”almindelig” lynlås med udvendig flap og så bruge de ekstra par gram på en løsning, der virker?

I forlængelse med lynlåsen er den tapning, der ligger på begge også alt for bred. Det giver nogen underlige folder på fronten af jakken og får området omkring lynlåsen til at virke stift.

Opdatering d. 27 november 2012
“Der gik godt 9 mdr. med dagligt brug, men så gik lynlåsen på Endo Jacket også i stykker.
”Skyderen” den du trækker i til at lukke med – røg af og lynlåsen åbner sig meget ofte i bunden.
Som jeg skrev i anmeldelsen, så er lynlåsen udformet på en ny måde, der skulle gøre den mere vandtæt, men også sindssygt stram at lukke. Desværre holder den ikke i længden.

Nu har jeg naturligvis kun testet en model og kan derfor kun tale for den testet jakke, men når jeg taler med andre brugere af samme jakke, er der flere, der har den opfattelse, at på et tidspunkt vil lynlåsen gå i stykker.”

Der er også flere af svejsningerne, blandt andet ved skulderne, der er lavet sådan at en rygsæk med tiden vil slide og gøre jakken utæt. Det er også med til at trække helhedsindtrykket af Endo Jacket lidt ned at der ikke er kælet lige så meget for detaljerne som andre mærker gør, men Endo Jacket holder også en skarp pris – 2000,- for en Active Shell jakke – det skal du lede længe efter.

Dommen

Haglöfs Endo jacket er, trods en pisseirriterede lynlås, en fed jakke! Den klarer fint turen på cykel til skole, gennem byen eller som let skaljakke til vandreturen og til nød på skituren.
Jakkens force er den nye Active Shell membran og åndbarheden, hvilket i sammenligne med eks. Paclite er bedre, men den slår altså ikke Neoshell. Generelt er jeg meget tilfreds med Endo Jacket, men jeg mangler lidt mere finish.

Endo jacket får 3 (3,5 – et meget stort 3,5) – med ny lynlås vil den lande på et lille 4 tal!

 • Gore-Tex Active Shell
 • Vindtæt og vandtæt (28.000) mm.
 • Justerbar hætte med skygge
 • Fikserede snøreender
 • Faconsyede ærmer med tommelhuller
 • Ikke-vandtæt brystlomme
 • Forlænget ryg
 • Enhåndsbetjent snøre i kanten
 • Vægt: 320 g. i str. L


Haglöfs Endo Jacket

Pris 2.000,-
Produktet er venligst udleveret af Haglöfs

Annonce

Dansk webshop med stærke priser på friluftsudstyr

Shop her hos Pro-Outdoor.dk

Latest posts by Michael Randrup (see all)

Jakkens force er den nye Active Shell membran og åndbarheden, hvilket i sammenligne med eks. Paclite er bedre, men den slår altså ikke Neoshell. Generelt er jeg meget tilfreds med Endo Jacket, men jeg mangler lidt mere finish.

Kr2000
GrejGuides bedømmelse
Bedømt 3 stjerner
Læsernes bedømmelse
Bedømt 0 stjerner

Tilføj anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *