GrejGuide.dk

MobileFit Email
MobileFit - 5.0 out of 5 based on 6 votes
( 6 Votes )
Skrevet af Michael Randrup   
Tirsdag, 20. marts 2012 16:04

test og anmeldelse af mobilefitNoget af det mest fantastiske jeg længe har haft mellem hænderne, simpelthen!

MobileFit er et helt igennem genialt redskab til hjemmetræning, og det er meget simpelt at sætte op, fylder intet at have hængende eller i tasken på en ferie.

Jeg har talt med Preben Walde fra MobileFit omkring historien bag denne lille genistreg.

 

”MobileFit er udviklet af to tidligere Frømænd med en livslang interesse og erfaring med træning, udendørsliv og ekstremsport. Efter vores tid i frømandskorpset savnede vi hurtigt den daglige træning, og diverse motionscentre opfyldte ikke rigtigt behovene. Lysten til konstant at blive udfordret i træningen var den af de mest drivende faktorer. Derved opstod MobileFit med inspiration i frømændenes træning i at boarde skibe.

Det var vigtigt at vi kunne kombinere arbejdet, familien og træning, og derfor var det vigtigt at kunne træne når som helst og hvor som helst. Derfor blev der lagt stor vægt på, at der var muligheder for at sætte det op i skoven og i hjemmet på en simpel og let måde.”

MobileFit består meget simpelt af 1 til 2 rebstiger (alt efter hvilken model du køber). Prisen ligger fra kr. 1100,- til 1300,- for et sæt, og selv om det virker som en hamper pris, så kan jeg forsikre dig for, at kvaliteten er i orden. Der er tale om samme karabiner og slynger, som du bruger til klatring (DMM-Style) og selve stigen er fremstillet i 8 mm klatreline med kraftige gummihåndtag. Det hele fremstår som et kvalitetsprodukt du kan stole på, når du hænger hele din kropsvægt i den.

Her er nogle eksempler på opsætning som kan benyttes og som jeg har testet:

I hjemmet

Her kan du hænge et par kroge op i loftet eller hvis du har fritliggende bjælker i tagkonstruktionen, kan disse benyttes. Det er også muligt at benytte et døranker, hvilket både kan monteres i døre eller vinduer - her er der dog lidt begrænsede øvelses muligheder.
Gyngestativ i haven eller på legepladser, kan også bruges. Ligesom en overdækket terrasse eller en garage ofte har fritliggende bjælker.

I skoven

Her benyttes træer, hvor du let kan kaste det over en tyk gren eller benytte de åbne bålhytter, som findes i mange skove i dag. Ved bålhytter er der også bænke, hvilket giver yderligere udfordringer hvis benene bliver hævet lidt samtidig med at armene arbejder i stigen. Hvis du vil have stigen til at hænge med det nederst trin i øjenhøjde kan man benytte stige nr. 1 til at klatre opad og placere stige nr. 2 højere oppe. Dette gør at du kan klatre op og ned , hvilket får fat i rigtig mange muskelgrupper i overkroppen og hvor koordinering mellem muskelgrupper styrkes.

Jeg har gennem flere måneder brugt MobileFit til træning af særligt min kropskerne. Jeg fik i sommer et hold i ryggen, hvilket fik mig ned med flaget i 1,5 mdr. Brugen af MobileFit har, sammen med råd fra min fysioterapeut, været med til at få mig tilbage på højkant hurtigere, end jeg før har oplevet.

MobileFit er som skabt til genoptræning og coretræning. Bedre end jeg nogensinde har prøvet før.
Tidligere har jeg blot haft en stang monteret over døren, som jeg har brugt til pull-ups og ikke andet. Nu har jeg stangen monteret på tværs i entreen med MobileFit monteret på denne, og jeg har den aftale med mig selv, at hver gang jeg går under stangen, så skal jeg tage et par pull-ups. Jeg skal hilse og sige, at det bliver altså til nogen pull-ups i løbet af en uge…!

Jeg bruger MobileFit forbindelse med træning i hjemmet, hvor stigerne hænger i entreen samt i forbindelse med træning på jobbet. Jeg pakker en af stigerne i min taske, når jeg pakker mit træningstøj, og har jeg flere gange præsenteret den for kollegaerne med meget positivt resultat.

MobileFit er med de forskellige progressionsmuligheder det perfekt værktøj til hele tiden at udfordre dig selv og finde nye øvelser. Udover stigerne, karabiner og slynger er der et sæt træningskort med forskellige øvelser til forskellige kropsdele eks. ben, core eller arme. Endvidere er MobileFit.dk fyldt med masser af gode træningsprogrammer.

Du træner med egen kropsvægt, hvilket stort set i alle undersøgelser har vist sig at være den bedste måde at træne på, hvis du vil have en harmonisk og stærkere krop. Det er samme princip som eks. Crossfit er kendt for. Træning med egen kropsvægt og fokus på kernen i kroppen – det er vejen frem.

Jeg kan ikke andet end at rose MobileFit for et helt igennem genialt produkt.

Du får et dansk produkt, hvor der er kælet for detaljen og ikke gået på kompromis med kvaliteten.

MobileFit
Priser fra kr. 1.150,-
Produktet er venligst udleveret af MobileFit

 

Buy Me A Coffee :) @ ko-fi.com ...brug knappen og støt os med en virtuel kop kaffe til $2 via PayPal
Prissammenligninger på grej til trailrunning

 

 

Tags: MobileFit Grundtræning Løb Cykling AdventureRace Mountainbike Landevejscykling Klatring
 

Nyt fra grejverdenen?

Ved at give os din e-mailadresse giver du tilladelse til at GrejGuide.dk må sende dig e-mails med nyheder, redaktionelt indhold og relevant annoncering fra vores partnere med relevant indhold for løb, outdoor og cykling. Vi lover ikke at spamme dig. Det er nemt at afmelde sig igen.

:

Betingelser:

Hæng ud med os på Facebook?

Klik og læs test af

Sponsoreret placering

Mit eventyr

Udvalgte guides