GrejGuide.dk

GripGrab Arctic skoovertræk til cykling Email
GripGrab Arctic skoovertræk til cykling - 3.7 out of 5 based on 3 votes
( 3 Votes )
Skrevet af Signe Strandvig   
Torsdag, 09. februar 2012 00:00

test af gripgrab arcticDet var lige før vintergække og erantis sprang ud, og tanken om isvinter synes fjern med plustemperaturer og foråret lige om hjørnet, men så slog vinteren til. Natten mellem fredag og lørdag var temperaturen, hvor jeg befandt mig, helt nede på minus 18 grader, og frostsneen glimtede og knasede under støvlerne.

Når temperaturen kommer ned under frysepunktet, kan udendørstræning være en kold fornøjelse. Det er dog ikke nok til at holde cykelglade mennesker indendørs, og en skov klædt i frost er den smukkeste legeplads for mountainbikere og andet godtfolk. Det kræver blot, at du er godt klædt på, hvis du skal holde til et par timer derude i Kong Frosts rige.

 

Fødder, hænder og ansigt er særligt udsat. Når det kommer til ansigt og hænder, så har jeg et par gode råd, men dem må du vente lidt på, for i denne ombæring gælder det fødderne.

GripGrab laver med skoovertrækket Arctic et rigtig godt bud på et vinterovertræk, foringen er lavet af hollow-fiber, der ifølge producenten, er et meget isolerende og let materiale.

Overtrækket er klassisk med lynlås bagtil og et velcrobånd hen over lukningen af denne. Hvor de fleste skoovertræk lukkes med velcro eller lignende under skoen, er GripGrabs lavet med et fastmonteret stykke materiale, der, som velcrolukningerne normalt gør det, går hen over midten af skoens sål. Skoovertrækket virker robust og lynlåsen er kraftig.

Bagpå har overtrækket to refleksbånd, der er rigtig gode i den mørke danske vinter. Udformningen af overtrækket under skoen, kan muligvis forringe holdbarheden, da jeg havde en tendens til at træde på det bagerste stykke af overtrækket, til gengæld sidder det virkelig godt fast og stramt ned omkring skoen.

Overtrækket er blevet testet i temperaturer ned til - 6 grader, og GripGrab angiver komforttemperaturen til at være fra 0 til – 10 grader. En komforttemperatur er svær at have med at gøre, for der er mange faktorer, der indvirker på, om du fryser. Jeg frøs mine tæer sidst på den koldeste tur på lidt over to timers mountainbike i minus 6 grader med Arctic over skoene, men jeg er også frygtelig kuldskær – især på fødderne, og problemet kunne måske være løst med et par bedre strømper.

Vandtætte, men på et skoovertræks præmisser.

På en tur med en temperatur på omkring 0 grader, røg jeg af cyklen og satte min ene fod godt ned i en ordentlig vandpyt. Det resulterede på trods af løfter om, at skoovertrækkene er vandtætte i pjaskvåde fødder. Det gjorde det selvfølgelig fordi, overtrækkene er vandtætte oppefra ikke nedefra. Så hvis du sænker hele foden i vand – ja så får du altså våde fødder. Som løsning på det problem, kan du jo også vælge at blive på cyklen, hvilket i øvrigt er mest elegant.

GripGrabs Arctic sidder tæt omkring skoen, de ser godt ud og er lækre at have på, og de isolerer godt. Der er faktisk ikke noget dårligt at sige om overtrækket, det fungerer både visuelt og funktionelt.

GrejGuide.dk samarbejder med Singletrack.dk - forum for mountainbikere

Arctic hiver fire ud af fem tomler hjem – og ja, jeg ved godt, jeg er nærig med den femte, men der skal altså noget exceptionelt til for at få topkarakterer :-)

GripGrab Arctic
Vejl. pris kr. 399,-
Produktet er venligst udleveret af GripGrab

 

Buy Me A Coffee :) @ ko-fi.com ...brug knappen og støt os med en virtuel kop kaffe til $2 via PayPal
Prissammenligninger på grej til trailrunning

 

 

Tags: GripGrab Fodtøj og tilbehør Isolering Cykling AdventureRace Mountainbike Landevejscykling
 

Nyt fra grejverdenen?

Ved at give os din e-mailadresse giver du tilladelse til at GrejGuide.dk må sende dig e-mails med nyheder, redaktionelt indhold og relevant annoncering fra vores partnere med relevant indhold for løb, outdoor og cykling. Vi lover ikke at spamme dig. Det er nemt at afmelde sig igen.

:

Betingelser:

Hæng ud med os på Facebook?

Klik og læs test af

 

Sponsoreret placering

Mit eventyr

Udvalgte guides